Paini harrastuksena

  • Lisää sosiaalisuutta
  • Opettaa hyviä käytöstapoja ja muiden ihmisten kunnioittamista
  • Opettaa itsenäisyyttä kilpailumatkoilla
  • Kehittää monipuolisesti nuoren fyysisiä ominaisuuksia

canstockphoto16544180

Peruskysymyksiä

Raha?

Paini on moneen muuhun lajiin nähden todella edullinen harrastus. Vuoden lisenssi (sis. vakuutuksen) maksaa 38-80 € 8-15 vuotiaille (v. 2014) riippuen ikäluokasta. Lisenssimaksun perii Suomen Painiliitto. Painiliiton sivuilta löydät asiasta enemmän tietoa. Tampereen Painiseuran jäsenmaksu on 15€/alle 15-vuotias, 20€/aikuinen tai 40€ / perhe (v 2014). Salimaksu on 70 € (v 2013); kautta kohden. Lisäksi tulee tietenkin vielä varusteet
Tampereen Painiseuran painikoulumaksu pitää sisällään lisenssin, jäsenmaksun ja salimaksun ja on 120 € syyskaudelta (v. 2013)

Varusteet?

Painiin tarvitaan painitossut, harjoituksiin t-paita ja shortsit tai verkkarit ja trikoot kilpailuja varten. Painitossuiksi käyvät aluksi myös sisäpelikengät, joiden kuitenkin turvallisuussyistä tulisi olla mahdollisimman ohutpohjaiset. Uudet painitossut maksavat noin 60€ koosta, merkistä ja mallista riippuen. Uudet painitrikoot ovat 42€/kpl (myös koosta, merkistä ja mallista riippuen) ja niitä tarvitaan 2kpl (yhdet siniset ja yhdet punaiset)

Koska ja missä ryhmässä?

Painiseuran harjoitusajat voit katsoa täältä. Kaikkien nuorempien ja pienempien ensikertalaisten tulisi aloittaa aloittelijoiden ryhmässä, josta heitä sitten taitojen kehittyessä ohjataan eteenpäin. TaPs:lla alkaa aina syksyisin koulun saatossa uusi aloittelijoiden ryhmä johon on helpointa tulla mukaan. (Tarkempi ilmoitus tulee aikanaan etusivun tiedotteisiin) Mikäli joku jo paininut tai vanhempi ja painavampi haluaa aloittaa, niin harjoitusajankohtana voisi olla muu kuin aloittelijoiden ryhmä, sillä painiin tarvitaan aina kaveri, jonka kanssa harjoitellaan.

Missä iässä?

Tampereen Painiseuran painikoulu on tarkoitettu pääsääntöisesti kouluikäisille. Nuorempia voidaan ottaa tapauskohtaisesti mukaan, mutta viittä ikävuotta voidaan melkein pitää minimivaatimuksena.
Myös vanhemmalla (jopa aikuis-) iällä aloittaminen onnistuu hyvin.

Säännöt?

Painin säännöt muuttuvat aika ajoin. Ajantasaiset ja viralliset säännöt löydät Painiliiton sivuilta: http://painiliitto.net/painijoille/painin-saannot

Rohkeasti vain painisalille ja kysymään valmentajilta… He kyllä opastavat eteenpäin!